O nama

Aesop NVO, osnovan u gradu Beogradu 2012. godine, predstavlja svetionik društvene transformacije. Naša misija je aktivno uključivanje u društvene procese, promocija neformalnog obrazovanja i pružanje podrške kreativnim inicijativama kako bismo poboljšali položaj pojedinaca u društvu. Naš cilj? Podizanje položaja pojedinaca u društvu i negovanje pozitivnih promena.

U srcu naših dinamičnih inicijativa leži raznovrsna paleta kulturnih, društvenih i obrazovnih aktivnosti. Od radionica, obogaćujućih treninga i razmišljanja izazivajućih seminara do putovanja, izložbi i istraživanja – mi smo na misiji da inspirišemo, obrazujemo i oblikujemo svetliju budućnost.

Naši fokusi obuhvataju obrazovanje, umetnost, kulturu, kreativne industrije i turizam. Strasno usmeravamo svoje napore ka ranjivim i manje ranjivim grupama, podstičući socijalnu inkluziju i podržavajući građansko učešće u umetnosti, kulturnim aktivnostima i urbanom planiranju.

Pokretačka snaga naše organizacije je kolektiv visokoobrazovanih pojedinaca. Naš tim, sastavljen od nosilaca magistarskih, osnovnih i doktorskih diploma, može se pohvaliti spektrom stručnosti koja obuhvata obrazovanje, likovne umetnosti, grafički i web dizajn, uređivanje, digitalni marketing, SEO, pedagogiju, urbanističko planiranje, kulturni turizam i menadžment.

Aesop NVO nije samo organizacija; to je zajednica posvećenih stručnjaka predanih pravljenju značajne razlike. Pridružite nam se na ovom putovanju osnaživanja, kreativnosti i pozitivnih promena. Zajedno oblikujmo svetliju sutrašnjicu.

Naš timJelena Koštica je jedna od osnivača udruženja Ezop i njegov zakonski zastupnik. Završila je likovnu akademiju i master studije na londonskom univerzitetu. Trenutno je na doktorskim umetničkim studijama na Fakultetu za umetnost i dizajn. Pored više samostalnih, grupnih izložbi i festivala u zemlji i inostranstvu, bavi se i edukacijom dece i mladih. Koautor je tri udžbenika iz predmeta likovna kultura za osnovnu školu, priručnika Kreativne radionice namenjenom roditeljima i vaspitačima, kao i drugih edukativnih materijala. Radila je kao profesor u Beogradskoj umetničkoj školi za dizajn i nove medije za predmete: plakat, pismo, tehnologija štampe. Realizovala je mnogobrojne projekte i radionice namenjene deci i mladima, kao i deci bez roditeljskog staranja.
Više na https://kosticajelena.wixsite.com/portfolioAna Jokić, diplomirani defektolog – logoped jedna je od osnivača udruženja Ezop. Bavi se prevencijom, dijagnostikom i tretmanom poremećaja glasa, govora i jezika. Diplomirala je na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu. Realizovala je mnogobrojne projekte i radionice namenjene deci i mladima, kao i deci bez roditeljskog staranja.Dragana Kostica je suosnivač udruženja Ezop. Magistrirala je kulturnu politiku i menadžment u kulturi i medijima na Univerzitetu umetnosti (Centar za interdisciplinarne studije, Katedra UNESCO) u Beogradu. Doktorirala je urbano planiranje na HafenCity Univerzitetu U Hamburgu. Takođe, Dragana je osnivač digitalne platforme Still in Belgrade za promociju kulture i turizma u Beogradu i umetničkih i kulturnih tura.
Više na https://stillinbelgrade.com/ i na https://hcu-hamburg.academia.edu/DraganaKosticaGoran Ratković je diplomirani grafički dizajner. Specijalizovan za print tehnologiju i primenu dizajnerskih rešenja u medijskoj i tržišnoj komunikaciji. Kao član tima, vođa tima ili samostalni izvođač, realizovao je mnogobrojne projekte u skoro svim dizajnerskim disciplinama. Pored dizajna, bavi se po potrebi crtežom i ilustracijom, izvedenim ručno ili uz pomoć računara. Osim dizajna, angažovan je i u edukativnoj oblasti: 2020: koautor udžbenika Likovna kultura za četvrti razred osnovne škole; 2019: koautor udžbenika Likovna kultura za drugi razred osnovne škole; 2018: koautor udžbenika Likovna kultura za prvi razred osnovne škole; 2018. do 2019: vođa likovnih kreativnih radionica za predškolski i školski uzrast, u okviru projekta podržanog od Ministarstva nauke i prosvete; 2017. do 2018: nastavnik u Beogradskoj umetničkoj školi za dizan i nove medije za predmete grafičko oblikovanje, pismo i oblikovanje knjige; 2010: predavač u u školi novinarstva Udruženja novinara Srbije za oblast grafička priprema novina…
Više na https://goranratkovich.wordpress.com/


Anđela Tašković, dizajnerka sa sedištem u Beogradu, trenutno radi u arhitektonskom birou dok istovremeno pohađa master studije prostornog dizajna na Fakultetu likovnih i primenjenih umetnosti.

Njeno istraživanje obuhvata enterijerski, urbani i produkt dizajn, kao i konceptualnu umetnost, pri čemu crpi inspiraciju iz minimalizma, modernizma, evropske savremene umetnosti i svakodnevnih životnih problema. Njena dela su predstavljena na sajmovima nameštaja, ističući otpornost i ponovnu upotrebu, što joj je donelo priznanje za dizajniranje proizvoda od recikliranog plastika. Takođe, učestvovala je na različitim grupnim i samostalnim izložbama.

https://www.aplusd-research.com/Ivana Milošević, diplomirani pedagogDragana Gajret, master ekonomijeDaliborka Jovanović, diplomirani pravnik